top of page

Vegetarische lasagne

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Lasagne=comfortfood!

Dat kun je volgens mij wel stellen. Nu het weer wat minder wordt, krijg ik in ieder geval ook meer zin om lekkere ovengerechten te maken die goed zijn voor lichaam en geest.

Deze versie is vegetarisch, simpel, doordat ik het gehakt vervangen heb door vega-gehakt. Kan prima en doet niks af aan de smaak. En hij is extra comfort door de zelfgemaakte bechamelsaus. Is super makkelijk en veel lekkerder dan die uit een potje of zakje. Het enige dat je nodig hebt is boter, bloem, melk en een goede garde en arm om te roeren.

Je kunt qua groente goed variëren met wat je erin stopt!


Wat heb je nodig (voor 6 personen)?


Een pak (half) volkoren lasagne bladen

500 ml passata met basilicum (fles)

1 ui, in kleine stukjes

500 gr broccoli, in kleine roosjes

1 aubergine, in kleine stukjes

1 prei. in halve ringetjes

200 gr Vega-gehakt

1 bol mozzerella

handje parmezaanse kaas

Voor de bechamelsaus:

50 gr boter

50 gr bloem

500 ml melk


Grote ovenschaal


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 200graden. Vet de ovenschaal in met wat olie.

Begin met het in stukjes snijden van de groente. Fruit dan het uitje, op middelhoog vuur, in een grote pan, in 1el olijfolie. Zet dan het vuur hoog en doe de rest van de groente erbij, goed roeren. Laat dit 5 min. meebakken. Giet hier de passata bij, draai het vuur naar halfhoog en laat dit ong 10 min. zachtjes pruttelen (draai evt je vuur helemaal laag als je op een grote pit kookt). Blijf tussendoor wel steeds roeren!

Pak dan een steelpannetje en een garde en laat de boter smelten in het pannetje. Doe de bloem erbij en roer meteen goed. Kook dit even een paar minuutjes zodat de bloem gaar kan worden. Dit krijgt een beetje korrelige structuur. Giet dan steeds een klein beetje melk erbij en blijf goed roeren tot het een saus wordt. Roer tot alle klontjes eruit zijn. Als de saus heel dun is, dan laat je het wat langer koken, als hij te dik is, dan doe je er een beetje extra melk in. Zet daarna het vuur uit.

Je kunt dan de lasagne gaan opbouwen. Begin met een laag saus met groente. Leg daar een laag bladen overheen. Doe op de volgende laag de bechamelsaus en leg daar weer een laag bladen overheen. Dan weer een laag saus met groente.

Ik heb een grote schaal, dus kan maar 2 lagen saus maken, in een kleinere schaal mogelijk meer.

Scheur dan de bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel dit over de laatste laag saus. Strooi als laatste de parmezaan erover en zet de schaal voor 30-35min in de oven.


Eet smakelijk!!



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page