top of page

Vegetarische hartige taart, met broccoli, paprika en cashewnoten

Deze makkelijk te maken, super smakelijke hartige taart maakte ik de dag na kerstmis. Even wat balans in de keuken en op tafel.

Ik maakte de taart met broccoli en paprika, maar je kunt hier gerust mee variëren. Houdt wel rekening met vocht in de groentes, dit moet al grotendeels verdampt zijn voordat je ze in de taart doet. Anders wordt de taart te nat.

Er zit dus lekker veel groente in en je kunt de taart eten met een lekkere salade erbij met tomaatjes en nootjes.

Wat heb je nodig?

1 broccoli (ong 500gr), in stukjes

2 paprika's, in stukjes

1 ui, gesnipperd

5 bladen hartige taartdeeg

een handje panko of paneermeel

150ml kookroom (light)

150gr fetakaas

3 eieren

2tl gedroogde tijm

2tl fijn gehakte rozemarijn

beetje chilipoeder (naar smaak)

2 handjes cashewnoten

peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180graden.

Snij de groente in kleine stukjes. Bak de ui en de paprika ongeveer 5min. in een hapjespan. Breng dit op smaak met wat peper en zout en zet het vuur dan uit. Kook ondertussen de broccoli in 4 minuten beetgaar. Giet dit af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Vet dan een springvorm en hartige taart vorm goed in met olijfolie. Doe in een springvorm evt een bakpapiertje op de bodem.

Bekleed de vorm dan met de deegbladeren. Prik gaatjes in de bodem en strooi hierop de panko of paneermeel.

Klopt dan de eieren met de room, kruiden, beetje peper en zout. Verkruimel hierboven de fetakaas en roer nog een keer goed door.

Doe dan de broccoli in de vorm en hier bovenop de paprika met ui. Giet het eimengsel over de groente. Verdeel de noten over de groente en duw ze een beetje aan. Vouw een teveel aan deeg aan de bovenkant van de vorm evt. over de groente heen.

Zet de taart dan in de oven voor ongeveer 40-60 minuten. De baktijd is erg afhankelijk van je oven. Check regelmatig na een half uurtje of het ei al gestold is. Als er nog veel vocht op de taart te zien is, dan is de taart nog niet gaar. Als je ziet dat het ei gestold is en er niet veel vocht meer op de taart ligt is deze gaar. Iets vocht kun je evt eraf deppen met een tissue.


Serveer evt met een lekkere groene salade. Eet smakelijk!

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page