top of page

Vegan cheesecake met mango en aardbei


Afgelopen weekend bakte ik voor de verjaardag van mijn man een cheesecake.

Volledig vegan en super lekker!

Eigenlijk was hij nog best gezond ook, dus we aten hem de rest van de week als tussendoortje.

Ik maakte de taart op basis van tofu. Door het toevoegen van mango, citroen en aardbeien werd het een lekker fris taartje.

Tofu is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij taart bakken, maar het is makkelijk te bewerken en het resultaat wordt heerlijk romig. Door de tofu is het ook nog een eiwitrijke taart. Ik zeg winwin!


Je kunt voor de bodem diverse soorten meel gebruiken. Varieer en probeer uit wat je het lekkerste vindt. Zorg wel dat de verhoudingen ongeveer hetzelfde blijven.


Wat heb je nodig voor deze cheesecake?


1 citroen

100gr havermeel

50gr amandelmeel

1tl kardemom

150gr dadels (geweekt)

50gr cashewnoten (geweekt)

400gr zijdentofu

2tl vanille extract

1 mango

40ml ahornsiroop

5gr agar agar

150gr aardbeien






Hoe maak je deze heerlijke cheesecake?


Verwarm de oven voor op 185 graden.

Was de citroen, rasp de citroen. Doe dit in een kom, samen met de havermeel, amandelmeel en de kardemom. Giet dan de dadels af en laat uitlekken. Doe ze in een blender of het bakje van de staafmixer en mix ze fijn. Doe dit bij de meel en kneed tot een bal.

Leg de bal deeg in je taartvorm (ik gebruikte een lage vorm van ong. 22cm). Druk met je vingers de bal plat en verdeel het deeg in de vorm, zodat er een randje van 1 á 1,5 cm ontstaat.

Plaats de bodem dan in de oven en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.


Doe vervolgens de tofu in de blender, samen met de afgegoten cashewnoten, het vruchtvlees van de mango, vanille extract, ahornsiroop en het sap van de citroen. Blend dit tot een gladde massa.

Snij dan de aardbeien in kleine stukjes.

Doe de tofu in een pannetje en verwarm langzaam op laag tot middelhoog vuur. Doe hierbij de agar agar en roer goed door. Blijf ongeveer 2 minuten roeren, tot je zeker weet dat de agar agar is opgelost. Zet het vuur dan uit en roer de aardbeien nog door de massa. Giet deze massa in de bodem en laat even afkoelen.

Zet de taart dan een paar uur in de koelkast, liefst een hele nacht. De taart zal opstijven tot een heerlijke frisse cheesecake!


Enjoy!

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page