top of page

Sushi a la Lise

Sushi kun je uiteraard ook gewoon met sushirijst maken, maar wij gaven onze eigen, gezonde twist eraan. Door sushi te maken met zilvervliesrijst en avocado voeg je in één klap meer vezels, vitamines en gezonde vetten toe aan je maaltijd. Het is ook nog eens veel sneller dat de reguliere sushirijst. Misschien niet helemaal op z'n Japans, maar fusion is ook prima toch!

Hier een foto van de sushi die mee ging in de broodtrommel. Je kunt dit makkelijk de avond van te voren maken en bewaren in de koelkast. Hieronder zie je nog een foto van hoe de broodtrommel mee naar school ging. De sushi gaat namelijk aan de wandel in de trommel, dus is het een goed idee om óf het bakje vol genoeg te stoppen met sushi, óf de rolletjes met tomaatjes 'vast' te zetten!


Je kunt er van alles in doen, wat je maar lekker vindt. Wij deden er hier komkommer, wortel en mango in. Ook een goed idee zijn rode kool, spitskool of misschien zelfs reepjes geroosterde paprika of courgette. Uiteraard kun je ook voor vis varianten gaan.


Wat heb je nodig voor de sushi?


Ongeveer 300 gram gekookte zilvervliesrijst (dit mikt niet zo nauw)

2 avocado's

2 el sojasaus

1 el sushi azijn

Norivellen

Geraspte wortel

Bakje ontdooide stukjes mango in plakjes

Reepjes komkommer (halveer de komkommer en schraap de zaadlijsten eruit. Snij vervolgens in dunne repen)

Sesamzaadjes


Hoe maak je de sushi?


Prak de avocado's tot puree en roer samen met de sojasaus en azijn door de rijst.

Leg een norivel voor je neer, smeer met de bolle kant van een lepel een paar el rijst uit op iets minder dan de helft van het vel (aan jouw kant van het vel, zodat je straks makkelijk kunt oprollen).

Leg hierop in het midden een strook met komkommer, wortel en mango en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.

Rol dan voorzichtig strak op tot je een klein randje vel overhoudt. Hier smeer je met je vinger wat water op, zodat het randje goed blijft plakken.

Dit doe je met alle vellen, tot de rijst en vulling op zijn.

Vervolgens snijd je de grote rollen in kleine rolletjes.

Serveer eventueel met extra sojasaus, sushigember en/of wasabi.


Eet smakelijk!





26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page