top of page

Smoothie met rode biet en rood fruit

Lekkere smoothie met een aardse, maar ook frisse smaak. Een super oppepper met veel vitamines. De aardse smaak komt van de bietjes. Bietjes bevatten veel vitamine C en vitamine B11 (foliumzuur). Vitamine C is een sterke antioxidant, waardoor veroudering in cellen wordt afgeremd. Het verbetert ook de aanmaak van collageen, wat de huid steviger maakt en rimpels minder kans geeft. Vitamine B11, ofwel foliumzuur is belangrijk voor de stabiliteit van het DNA in je cellen. Wanneer er onvoldoende vitamine B11 aanwezig is in je lichaam wordt de vermenigvuldiging van je erfelijk materiaal verstoord, met als gevolg dat je cellen sneller verouderen.

In deze smoothie zit ook lekker bosfruit, bessen en frambozen, en deze kun je gewoon vanuit de vriezer gebruiken. Dit is goedkoper dan het vers te kopen en je hebt het vanuit de diepvries altijd binnen handbereik.

Doordat er ook banaan in de smoothie gaat, worden de andere smaken wat zoeter en is de aardse smaak niet zo overheersend.


Wat heb je nodig?

150gram gekookte bietjes

125gram ontdooide bessen en frambozen

1 banaan

flinke scheut water om te verdunnen


Hoe maak je het?

doe alles in de blender of in een kom van de staafmixer. Mix alles goed door elkaar en verdun met water. Serveer in een mooi glas en geniet ervan!



22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page