top of page

Sinaasappel-kwarktaart

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Dit heerlijke mini-kwarktaartje bakte ik aan de begin van de lente. Frisse smaken met warmte door de ras-el-hanout. Sinaasappel en ras-el-hanout is een super lekkere combinatie. Het past bij de winter, maar door de frisheid van de sinaasappel en de kwark lonkt de lente!

Je kunt het taartje prima eten als ontbijt, maar ook lekker tussendoor.

Havermout bevat oa. eiwitten, vezels, vitamine B, ijzer en kalium. Dit taartje is dus prima als ontbijt omdat het een lang verzadigd gevoel geeft en veel eiwitten bevat (uit de havermout en de kwark).


Voor dit taartje bakte ik de bodem in de oven. Je kunt eventueel ook wat bodem gebruiken van de andere kwarktaarten uit eerdere posts die niet in de oven gaan.

De hoeveelheid die ik hier beschrijf is voor een taartje van 10cm.

Wat heb je nodig?


40gr havermout

1 grote sappige dadel

10gr amandelen

1tl sinaasappelrasp

1tl ras-el-hanout

1tl honing

1tl water


200gr kwark

2 blaadjes gelatine of 7 gram agaragar

sap van een halve sinaasappel

evt 1tl honing





Hoe maak je het taartje?


Verwarm de oven voor op 180graden.

Mix de havermout, dadel, rasp, ras-el-hanout, honing en water tot 1 geheel in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.

Doe een bakpapiertje in de springvorm en stort de bodem hierin. Verdeel dit met de bolle kant van een lepel in de vorm en duw het goed aan.

Bak dan de bodem 10 minuutjes in de oven.

Ondertussen kun je de kwarklaag maken.

Week de gelatine als je dat gebruikt. Doe de kwark in een pannetje, zet dit op laag vuur en verwarm het langzaam (niet laten koken!). Roer hier de sinaasappelsap en evt de honing doorheen. Doe hier dan de gelatine of agaragar bij en roer dit goed door. Blijf roeren tot je helemaal geen klontjes meer ziet. Zet dan het vuur uit.

Als de bodem uit de oven komt, dan laat je deze wat afkoelen. Stort hier vervolgens de kwark op en laat nog iets verder afkoelen.

Zet dan voor minimaal 2 uur in de oven. Je kunt het taartje ook de avond van te voren maken en dan heb je de volgende ochtend snel een super lekker ontbijtje.


Enjoy!




55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page