top of page

Salade met biet en peer

Deze heerlijke frisse salade met met aardse smaak van de bietjes aten we vlak na oud en nieuw. Even wat balans op tafel na alle snacks van de afgelopen dagen. Eet de salade met een lekkere soep of wat brood met humus en je hebt een volledige maaltijd.

Als je al voorgekookte bietjes gebruikt is de salade sneller klaar. De bietjes worden op smaak gebracht met een frisse dressing met citroen, als tegenhanger van de toch wat ' 'zwaardere' aardse smaak van bietjes. Ook gaat er honing door de uitjes als ze gebakken worden, dus je hebt een vol snaakpallet.

Heerlijk met nootjes en verkruimelde zachte geitenkaas erover.



Wat heb je nodig?

250gr gekookte bietjes, in kleine reepjes

2 peren

1 citroen

1 ui, gesnipperd

100gr gemengde sla

5el olijfolie

2tl mosterd

1 teentje knoflook, fijn gehakt

2tl honing

een handje hazelnoten, gehakt

100gr zachte geitenkaas






Hoe maak je het?

De de sla in een grote kom. Snij de bietjes in kleine reepjes, doe deze in een bakje. Rooster de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin, zet apart. Schil de peer en snij deze in partjes. Besprenkel ze met citroensap.

Meng dan de dressing door 4el olijfolie te mengen met 1/2 el citroensap, de mosterd en breng dit op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de bietjes.

Verhit dan 1el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook. Doe hierdoor de honing en wacht tot de glazig zijn. Doe dan de uitjes door de bietjes en meng dit goed door elkaar.

Verdeel dan de bietjes over de sla en verdeel de peer erover. Doe hierover de nootjes en verkruimel de geitenkaas erover. Lekker met soep of wat brood.


Eet smakelijk!

45 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page