top of page

Roze kwarktaart

Bijgewerkt op: 6 jun.

Taart als ontbijt! Wie wil dat nu niet:) Wat is er nu lekkerder dan je ontbijt al klaar te hebben voor de volgende ochtend, zodat je zo kunt aanschuiven. Deze ontbijttaart is niet de enige die op mijn website staat. Ik maakte al diverse varianten. De taart kan dus heerlijk in de ochtend als ontbijt, maar is ook uitstekend als gezondere variant voor tijdens een feestje. Het blijft tenslotte 'gewoon' een kwarktaart.De taart bevat veel eiwitten en vitamines en geen toevoegde suikers. Alleen de suikers uit de dadels en het fruit, maar deze maken de taart wat ons betreft zoet genoeg en nog heerlijk fris. Wil je toch wat meer zoet toevoegen, dan zou je aan de kwark of de bodem nog wat ahornsiroop kunnen toevoegen.

Wat heb je nodig?

100gr ongezouten noten 200gr havermout

2 tl pumpkin spice kruiden

6 el water 5 medjoul dadels 500gr (plantaardige) kwark

250gr ontdooide bessen/frambozen (gemengd)

sap van een halve citroen

5 blaadjes gelatine of 7 gr agaragar

Hoe maak je het?

Maal de noten, havermout, water, kruiden en dadels fijn in de keukenmachine. Zorg dat het een stug, fijngemalen beslag wordt. Dit stort je in een, met bakpapier bekleedde, springvorm. Strijk het met de bolle kant van de lepel mooi glad over de gehele bodem. Dit zet je vervolgens in de koelkast.

Als je gelatine gebruikt, dan leg je dit nu in een bakje met koud water.

Doe dan de kwark in een pannetje en roer hier het fruit en citroensap doorheen. Verwarm het mengsel dan langzaam op laag vuur. Pureer het mengsel met de staafmixer. Als de kwark iets warmer is dan je vinger, dan kun je de gelatineblaadjes (uitgeknepen) of de agaragar toevoegen. Roer dit goed door, zodat er geen klontjes meer zijn (dit wil je echt niet, dus goed roeren!).

Vervolgens zet je het vuur uit en haal je de bakvorm met de bodem weer uit e koelkast. Als de kwark iets is afgekoeld, stort je de kwarklaag op de bodem. Tik even voorzichtig met de bakvorm op het aanrecht of de tafel, dan tik je het eventuele lucht eruit en verdeelt de laag zich mooi.

Zet dit dan voor minimaal 2 uur in de koelkast of een hele nacht.

Je kunt dat 's morgens meteen aanvallen!


Geniet ervan:)





819 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page