top of page

Risotto met paprika, witlof en ansjovis

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt om in je risotto te stoppen, maar witlof is erg lekker in de risotto, zeker in combinatie met het frisse van de paprika en het zoute van de ansjovis. Kinderen vinden de zoute smaak van de ansjovis vaak heerlijk en paprika gaat er vaak wel in. De witlof valt niet op, dus eten ze lekker mee:)


Wat heb je nodig (voor 4-5 personen)?


350 gr. risotto

ong. 1,5 L groentebouillon

2 paprika's in reepjes

4 stronkjes witlof in kleine stukjes gesneden

1 ui gesnipperd

50 ml witte wijn

80 gr ansjovisfilet

handje parmezaanse kaas (+extra voor erover)

klontje roomboter


Hoe maak je het?

bak de paprika (in 1 el olijfolie) 5 min in een grote koekenpan. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes en doe ze samen met de witlof bij de paprika. Schep goed om en bak nog 2 min. mee. Zet dit apart.


Bak in een grote (hapjes)pan de ui lichtbruin (in 1 el olijfolie). Doe hierbij de risotto en bak deze even mee, blijf goed roeren. Giet hierbij de witte wijn en roer dit goed door, totdat de alcohol verdampt is. Giet dan de bouillon erbij, net zoveel totdat de risotto net onder water staat. Laat dit even pruttelen en elke keer als de bouillon opgenomen is door de rijst, giet je er nieuwe bij. Blijf regelmatig even roeren.


Er staat geen vaste tijd voor wanneer risotto gaar is, dit is afhankelijk van de soort rijstkorrel, hoe hard het kookt en hoe gaar je het wilt hebben. Je kunt het beste regelmatig even proeven als je denkt dat het bijna gaar is. Ik vind het lekker als hij lekker smeuïg is en dus best wel goed gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.


Na 10 minuten doe je het witlof-paprika mengsel bij de risotto, roer dit er goed doorheen en blijf verder dus regelmatig vocht toevoegen. Als je het niet redt met de 1,5 liter, dan vul je aan met heet water.


Als de risotto klaar is, dan roer je de boter en de parmezaanse kaas erdoorheen.

Je kunt bij serveren nog wat kaas erover raspen en peper naar smaak erover strooien.


Eet smakelijk!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page