top of page

Rijstepap met mango en sinaasappel

Rijstepap is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een lekker ontbijt. Echter vond ik het verrassend lekker en een fijne afwisseling met de havermout die ik vaak eet. Het is voedzaam door de langzaam verteerbare koolhydraten van de zilvervliesrijst en banaan en lekker fris door de mango met sinaasappel. Geslaagde test dus! En handig, want je kunt de rijst de avond van te voren maken en de topping is in de ochtend zo klaar. Ik probeerde 2 variaties.

Wat heb je nodig?


Voor 2 potjes:

•100gr zilvervliesrijst

•150ml amandelmelk

•1 banaan

•1el honing

•100gr diepvries mango

•sap van 1 sinaasappel

•pecannoten als garnering



Hoe maak je het?

Kook de rijst heel gaar en zacht. Pureer dan 2/3 van de rijst met de banaan, de melk en de honing. Roer daar de rest van de rijst doorheen voor wat structuur.

Dit kun je een avond van te voren doen zodat het in de koelkast goed kan afkoelen.

De volgende ochtend kun je dan de mango pureren met de sinaasappel. Verdeel de rijst dan over 2 glazen met de mangopuree er overheen. Garneer lekker met nootjes

Variant met volkoren rode rijst en bessen met frambozen


Wat heb je nodig?


100gr rode volkoren rijst

150gr melk naar keuze

1tl honing

1 appel in 8 stukken

Handje bessen (diepvries)

Handje frambozen (diepvries)

1 sinaasappel



Hoe maak je het?

Kook de rijst minimaal 20-25 min. Doe de laatste 2 min de appel erbij. Haal dan de appel eruit en doe deze in een staafmixer kom. Doe hier 2/3 van de rijst bij, de melk en honing. Pureer dit goed fijn. Roer hier de rest van de rijst doorheen. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast.

De volgende ochtend kun je de ontdooide bessen en frambozen met het sap van de sinaasappel pureren. Doe de pap dan in glaasjes met de puree bovenop.


Geniet ervan!

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page