top of page

Quinoa met fruit en noten

Quinoa bij ontbijt of lunch is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, en al helemaal niet in combinatie met zoet fruit. Het kan echter prima, ik vond het verrassend lekker.

Mijn man vond het ook een goed idee voor een zomerse salade bij de bbq. Zo hebben we toch nog het zonnetje op tafel gezet, terwijl het buiten sneeuwt en vriest:)

Quinoa bevat meer voedingsstoffen dan de meeste granen. Het bevat bijvoorbeeld vitamines B1, B2, B3 en E, veel voedingsvezels en een aantal belangrijke mineralen. Quinoa bevat 21,3 gram koolhydraten per 100gr gekookte quinoa. Het past ook goed in een voedingspatroon waarmee je wilt afvallen omdat er veel vezels in zitten. 10% van het droge gewicht van quinoa bestaat uit vezels. Vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam worden opgenomen door je lichaam. Vezels zijn belangrijk wanneer je gewicht wilt verliezen. Ze geven je een vol gevoel, waardoor je minder eet.

Quinoa bevat ook meer eiwitten dan vergelijkbare voedingsmiddelen zoals rijst, maïs en volkoren. Kortom, prima om lekker regelmatig quinoa te eten.

Deze quinoa is ook nog eens super makkelijk te maken en dus geschikt voor alle maaltijden en seizoenen.


Wat heb je nodig voor deze bowl?

(voor 2 personen)


75gr quinoa

1 banaan

1 mango

2 vijgen

een handje ongezouten gemengde noten

een beetje ahornsiroop voor de smaak.


Hoe maak je het?


Kook de quinoa volgens de voorschriften op de verpakking. Giet af en spoel meteen koud met water.

Snij de banaan en mango in stukje en de vijgen in plakjes. Hak de noten in stukjes en rooster de noten kort in een droge koekenpan. Mix alles door elkaar, verdeel over 2 kommen en maak je bowl mooi af met wat fruit en noten bovenop.


Geniet ervan!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page