top of page

Pompoensoep met kurkuma en peper

Het regent buiten en daarom vond ik het tijd voor een heerlijke warme pompoensoep. Makkelijk en super snel om te maken, zeker als je kant en klare pompoenblokjes uit de supermarkt gebruikt. In de soep gebruikte ik ook kurkuma.

Wist je dat kurkuma een positieve invloed heeft op ouder worden? Kurkuma bevat curcuminoïden. Dit stofje heeft grote ontstekingsremmende eigenschappen en gaat hart- en vaatziektes tegen. Ook heeft het een beschermend effect op het zenuwstelsel en de hersenen omdat het de afbraak van neuronen tegen gaat.

Erg gezond dus om in je dagelijkse voeding op te nemen! Het kruid werkt optimaal als je het combineert in een recept met wat zwarte peper en een beetje vet. Dagelijks is 2-3 gram voldoende voor een goede positief effect op je lichaam.


Wat heb je nodig?


400gr pompoenblokjes

1 ui, gesnipperd

2 stengels bleekselderij, in stukjes

handje gesneden koriander (of platte peterselie)

1L groente bouillon (van een blokje met minder zout)

2 tl kurkuma

mespuntje zwarte peper

mespuntje chilivlokken (wees hier voorzichtig mee als je niet van pittig eten houdt)

Hoe maak je het?


Verhit 1el olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en bleekselderij een paar minuutjes tot ze lichtbruin zijn. Doe dan de pompoenblokjes erbij en bak deze 3 minuutjes mee.

Schenk daarna de bouillon hier bij en laat aan de kook komen. Doe vervolgens de kurkuma, koriander, snuf peper en chili erbij en laat dit zachtjes koken tot de pompoen zacht is (duurt ongeveer 10-15 minuten). Als de pompoen zacht is dan ga je met de staafmixer door de soep en klaar is kees!


Serveer de soep heerlijk warm met evt wat extra koriander en wat creme fraîche erdoor en een lekker vers broodje met kaas van de markt (in mijn geval:))


Geniet ervan!


7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page