top of page

Pasta met een romige groente saus

Pasta is altijd goed, zeker met een lekkere saus. Iedereen kent natuurlijk de 'rode saus' en de 'witte saus', maar je kunt veel meer kleuren toevoegen!

Het is ook een makkelijke manier om kinderen (of volwassenen) die lastig groente eten meer en meer soorten groente te laten eten.

Daarnaast is deze pasta mega snel klaar en kun je de saus heel goed een paar dagen eerder maken. Dan hoef je op de avond zelf alleen nog pasta te koken en nog wat verse 'groene blaadjes' toe te voegen en wat mozzarella of andere (plantaardige) kaas.


Voor de saus gebruikte ik de nutribullet. Normaal gebruiken we die voor smoothies of dressings, maar soms heb ik geen zin om de grote blender te gebruiken. Dat is toch altijd weer meer schoonmaakwerk. Door de groente in porties met vocht te blenden gaat het ook prima. Maar je kunt uiteraard ook een grotere blender gebruiken en alles in één keer tot saus blenden.

Mijn ervaring is echter wel dat als je roomsaus maakt van cashewnoten het romiger wordt als je deze apart mixt. Anders blijft het wat korreliger. En de cashews wel goed weken, het vocht afgieten en nieuw water toevoegen!


Wat heb je nodig voor deze heerlijke pasta? (voor ong. 4 personen)


100 gram cashewnoten

1 pot geroosterde paprika

1/2 avocado

1 gesnipperde rode ui

2 tenen knoflook

1/2 citroen

1 courgette in stukjes

flinke hand verse basilicum

2 flinke handen verse andijvie, spinazie of boerenkool, fijngesneden

300 gram volkoren speltpasta (of andere pasta die je lekker vindt!)

Mozzarella, edelgist of andere (plantaardige kaas als topping)

Peper en zout


Hoe maak je de pasta?


Week de cashewnoten een half uur in heet water.

Kook de pasta

Doe de paprika's, avocado, ui, knoflook, sap van een halve citroen, courgette en basilicum met een scheutje water in de blender en mix tot een beetje dikke saus.

Dit kan dus ook in delen als je blender te klein is!

Giet de saus in een pan op halfhoog vuur om te verwarmen en te garen.

Giet dan de cashewnoten af en doe ze apart in de blender met een scheut water. Ook dit moet een beetje dikke saus worden. Begin met niet teveel water en voeg wat toe als het niet goed gaat 'draaien' in de blender. Laat even draaien tot het helemaal glad en romig is.

Voeg dit ook toe aan de saus en verwarm mee. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Hak dan de andijvie, broccoli of spinazie fijn en voeg toe aan de saus.

Doe als laatste de pasta toe en roer goed door.

Serveer met de kaas of edelgist en eet smakelijk!


Let op! Als je de saus van te voren maakt, doe er dan nog niet de 'groene blaadjes' erbij, dan worden ze slap. Hak deze optioneel op het laatst erdoor.


Enjoy!







22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page