top of page

Parelcouscous met makreel

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Deze maaltijd behoort bij ons tot de maaltijden waar we altijd op terug kunnen vallen als er snel iets op tafel moet staan. Het is erg handig om een aantal gezonde recepten, die snel klaar zijn, uit je hoofd te kennen. Dan kun je bij gebrek aan tijd en/of inspiratie altijd iets gezonds op tafel zetten.

Dit gerecht staat echt binnen 20 minuten op tafel. Er zitten veel verse groentes en kruiden in en is lekker fris door de citroen. Je kunt ook variëren met groente, doe er bijvoorbeeld paprika en courgette door in plaats van wortel en sperziebonen. Ook kun je prima de makreel weglaten als je daar niet van houdt of geen vis eet. Je zou er dan wat zaden en pitten, wat gehakte noten of witte kaas blokjes doorheen kunnen doen.


Wat heb je nodig (voor 4-5 personen)?

300gr parelcouscous

400gr sperziebonen, puntjes eraf, gehalveerd.

1 kleine winterwortel (of een halve grote), geschraapt en in stukjes

2 stengels bleekselderij, in boogjes

200gr diepvries erwten

1 potje groene olijven

300gr gerookte makreel

400gr kikkererwten

een bosje fijngehakte platte peterselie

2tl komijnpoeder

rasp en sap van 1 citroen

peper en zout


Hoe maak je het?

Kook de sperziebonen gaar. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. (beide duren ongeveer 10 min.)

Bak ondertussen in een hapjespan de wortel en bleekselderij in 5 min. beetgaar. Voeg dan de erwtjes toe en bak 2 min. mee. Voeg hierbij de olijven en kikkererwten, roer erdoor en verwarm kort mee. Roer hierdoor de peterselie, citroenrasp, komijn, sperziebonen, makreel en parelcouscous. Breng het geheel op smaak met peper en zout en citroensap.

Je kunt het gerecht lauw-warm eten. Serveer evt. wat extra citroenschijfjes erbij.


Eet smakelijk!


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page