top of page

Panzanella, de allerlekkerste

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Van panzanella bestaan het diverse varianten. Het is een Italiaanse broodsalade die vooral bij onze kinderen erg in de smaak valt. Voordeel is dat je er veel restjes uit de koelkast in kwijt kunt. Ander voordeel is dat je het snel op tafel zet of mee naar het park neemt voor een picknick. We hebben diverse variaties geprobeerd, maar dit is de allerlekkerste!


Wat heb je nodig?


1 groot robuust afbak stokbrood of ciabatta

4 tomaten

1 komkommer

grote hand vol groene of zwarte olijven, in stukjes

grote hand basilicum

6 ansjovisjes uit een blikje, fijn gesneden

bol mozzarella

een paar zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes

2 el kappertjes (is naar smaak)

2 el balsamico azijn

5 el olijfolie extra vierge

zout en peper naar smaak


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij het brood in blokjes van ons 2x2 cm (of iets kleiner). Spreid deze op een, met bakpapier bekleed, bakblik. Sprenkel hierover 2 el olijfolie en wat zout. Bak dit in 8 min lichtbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.


Snij dan je tomaten en komkommer in stukjes. Voeg de tomaten, komkommer, olijven, ansjovis, gedroogde tomaten en kappertjes in een grote kom en roer dit door elkaar.

Mix hier dan de balsamico en de 3 el olijfolie doorheen. Mix daarna het brood, de mozzarella en de basilicum doorheen. Bestrooi met peper en zout naar smaak en roer nog een keer goed door elkaar. Voor de lekkerste smaak laat je de salade heel even staan (of loop je alvast naar het park), want dan trekken de smaken en sappen lekker in het brood.


Eet smakelijk!





14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page