top of page

Pancakes

De afgelopen periode heb ik diverse recepten voor pannenkoekjes gemaakt. We zijn hier thuis erg fan van pannenkoeken, zowel bij het ontbijt als bij de lunch.

Het fijne aan pannenkoekjes is dat je er vele gezonde dingen in kunt stoppen, zodat de kinderen (en jijzelf) makkelijk extra groente binnen krijgen.

Ik geef ze ook vaak mee in de broodtrommels van de kinderen, omdat je ze bijvoorbeeld de avond van te voren kunt maken. Doordat je er fruit en groente in kunt stoppen en volkoren granen is het een goede vervanging of aanvulling op brood.

Doe inspiratie op met de onderstaande recepten.


Bietenpannenkoekjes


Mix 50gr amandelmeel, 50gr volkoren tarwemeel, 2 eieren, 75ml melk naar keuze, 1tl bakpoeder en 2 handjes geraspte bietjes (julienne, uit een zakje) met de staafmixer tot een beslag.

Bak hier de pannenkoekjes van.


Is lekker met wat ahornsiroop, maar ook met geitenkaas!







Ricotta-sinaasappel-pannenkoekjes

Mix 135gr ricotta, 2 eieren, sap en rasp van een halve sinaasappel, 125ml melk en 1el zonnebloemolie. Zeef hierboven 150gr zelfrijzend bakmeel en een snuf zout. Roer dit goed door elkaar en bak hier pannenkoekjes van.








Chocolade-avocado-pannenkoekjes

Pureer 1 avocado met 50gr havermout, 2 bananen, 50gr cacaopoeder, 2 eieren, 1tl vanille-extract, 1tl bakpoeder, 1el honing en evt een beetje melk om te verdunnen (het moet een dik, lobbig beslag blijven).

Bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Let op dat je ze op 1 kant al gaar laat worden en dat het vuur hierbij niet te hoog staat, anders gaan ze stuk bij het draaien.



Banaan-avocado-pannenkoekjes

Mix sap van 2 sinaasappels, 1 banaan,

100gr avocado (diepvries), 5 dadels, 2 eieren, 50gr havermout, 130-150gr zelfrijzend bakmeel

Hoe meer meel, hoe steviger en minder fluffy de pancakes worden.

Mix alles goed met de staafmixer door elkaar. Bak hier kleine pannenkoekjes van.





Zoete aardappel-pannenkoekjes

Pof 1 zoete aardappel in de magnetron (was de aardappel, prik gaatjes in de schil, 8-10 min op 800watt, draai een aantal keer tussendoor, pas op heet!).

Haal dan de puree uit de schil en doe dit in een hoge kom. Doe daarbij 1 ei, 50gr havermeel (of fijngemalen havermout), 100ml melk, 1tl bakpoeder, 1tl ahornsiroop. Bak de pannenkoekjes en serveer met wat je lekker vindt




Spinazie-pannenkoekjes

Blender (met staafmixer) 2 handjes verse spinazie, 150gr volkoren (spelt)meel, 200ml melk (of karnemelk of yoghurt), 1tl bakpoeder en 1 ei fijn.

Bak hiervan de pannenkoekjes.

Lekker met fruit of een beetje ahornsiroop.

Je kunt er evt 2 of 3 dadels doorheen mixen om ze wat zoeter te maken.


























10 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page