top of page

Ovenschotel met zoete aardappel en rode ui

Deze ovenschotel met ei, zoete aardappel en rode ui maak je in ongeveer 45 minuten. Het is makkelijk te maken. Lekker met een frisse spinazie salade.

De maaltijd bevat relatief veel eiwitten, ongeveer 23 gram per portie. Het is dus een geschikte maaktijd voor na het sporten!

Wat heb je nodig?


200gr witte kaasblokjes

6el olijfolie extra vierge

peper en zout

2 rode uien

1tl venkelzaad

400gr zoete aardappelblokjes

6 eieren

50 melk

1 teen knoflook

7gr verse dille

1el frambozenazijn (of citroensap)

handje pompoenpitten

200gr verse spinazie






Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snipper de rode ui. Kneus het venkelzaad in een vijzel. Meng de zoete-aardappelblokjes in een ovenschaal met 3el olie, de ui, het venkelzaad en wat peper en zout en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.

Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout. Pers dan de knoflook en meng door het eimengsel.

Haal dan de ovenschaal uit de oven. Giet dan het eimengsel over de aardappels en verdeel de kaasblokjes in de schaal. Duw ze een beetje in het ei. Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en het mooi bruin is aan de randjes.

Snij dan de helft van de dille fijn. Meng met 3 el olie, de azijn en peper en evt zout tot een dressing. Verhit dan een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. Schud ze regelmatig om. Meng de spinazie met de rest van de kaasblokjes en de dressing. Bestrooi met de pompoenpitjes.

Als de schaal uit de oven komt, bestrooi je de schotel met de rest van de dille.

Serveer de ovenschotel met de salade ernaast.


Eet smakelijk!

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page