top of page

Ontbijttaart met kwark, mango en aardbeien

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Ons favoriete ontbijt in de zomer. Niet voor elke dag (best prijzig), maar wel super lekker! En heel makkelijk, je maakt het de avond ervoor, zet het in de koelkast en de volgende ochtend kun je meteen aan tafel. Nu gemaakt met Mango, aardbei en passievrucht, maar het kan met elk zacht zomerfruit.

Ik heb de taart nu in een vorm van 25 cm gemaakt, dan kunnen wij er met z'n vijven 2 dagen van eten.


Wat heb je nodig (voor een vorm van ongeveer 24-25 cm, voor ongeveer 10 stukken)?


Voor de bodem:

100 gr havermout

50 gr pecannoten

10-12 kleine dadels

50 ml kokosolie of zonnebloemolie


Voor de kwarkvulling:

1 L (magere franse) kwark

10 blaadjes gelatine

1 bakje (ong 400 gram) verse aardbeien


Voor de toplaag:

1 doosje diepvries mango (ontdooid)

1 doosje diepvries passievruchtblokjes (ontdooid)

2 blaadjes gelatine


Hoe maak je het?


Doe voor de bodem alle ingrediënten in een keukenmachine of bakje van de staafmixer en mix alles fijn tot een dikke massa.


Leg dan een vel bakpapier in de taartvorm (dus op de bodem van de springvorm en zet dan de springvorm in elkaar). Stort de bodem in de vorm en druk het met de bolle kant van een lepel helemaal glad. Zorg dat overal evenveel bodem zit!

Zet dit in de koelkast.


Laat dan de 10 gelatineblaadjes weken in koud water. Snijdt de aardbeiden in kleine stukjes. Doe de kwark in een pan en laat op laag vuur zachtjes lauwwarm worden (dit mag NIET KOKEN!). Als het lauwwarm is knijp je de gelatine uit en doe dit bij de kwark. Roer dit goed door elkaar tot de gelatine helemaal is opgelost. Doe dan het vuur uit en roer de aardbeien door de kwark. Laat het nog iets afkoelen en stort dit mengsel dan op de bodem. Zet terug in de koelkast.


Doe dan voor de toplaag de mango en passievrucht in een pannetje en mix dit met de staafmixer fijn tot een puree. Laat de 2 blaadjes gelatine weer in koud water weken. Verwarm het pannetje met puree rustig op het vuur, dit mag wel een beetje koken. Als het goed warm is draai je het vuur uit en roer je de gelatine erdoor tot het volledig is opgelost. Laat dit even afkoelen. Giet vervolgens voorzichtig het mengsel op de kwark en dek het even af met een plastic folie. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat het nu goed opstijven, liefst een hele nacht.


En de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijt, eet smakelijk!!


Wat vinden de kinderen leuk om te doen?

fruit snijden, gelatine in koud water doen en uitknijpen, roeren, helpen alles in de vorm te gieten.


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page