top of page

Ontbijttaart met kwark, havermout en noten

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2021

Deze heerlijke kwarktaart maak je heel simpel. Het zit vol goede voedingsstoffen, zoals eiwit, goede vetten, vezels en vitamine B en calcium. Een goede start van de dag dus!

Je kunt de taart een avond van te voren maken en wij eten er als gezin met 3 kinderen 2 dagen van. Deze versie maakte ik met blauwe bessen, maar je kunt allerlei fruit erin verwerken.

Dit recept is iets anders dan het eerdere recept van kwarktaart dat ik schreef.


Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

150gr havermout

30gr pecannoten

30gr cashewnoten

12 kleine dadels of 8 grote

60ml zonnebloemolie


Voor de kwarklaag:

500ml magere kwark

250gr blauwe bessen (ontdooid)

7gr agaragar (of 5 blaadjes gelatine)

Hoe maak je het?


Maal de havermout met de noten fijn in de keukenmachine (of in de hakmolen van de staafmixer). Doe hierbij de dadels en de olie. Mix dit totdat het plakkerige kruimels zijn.

Doe dan een bakpapiertje op de bodem van een springvorm. Stort hierop het mengsel en verspreid dit over de bodem. Druk het goed aan. Zet dit in de koelkast.

Mix dan de bessen tot een puree met de staafmixer. Doe dit in een pannetje en doe hierbij de kwark. Zet het vuur laag aan en roer de bessen en kwark goed door. Laat dit al roerend langzaam warm worden (niet heet, mag niet koken!). Als het warm is doe je de agaragar erbij en blijf je nog ongeveer 5 minuten roeren (met het vuur laag aan).

Daarna haal je de bodem uit de koelkast en stort je de kwarklaag op de bodem. Doe op de kwarklaag een laagje plastic folie (dit voorkomt een velletje en uitdroging). Zet de taart als het is afgekoeld terug in de koelkast en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt het dus ook een nacht laten staan en in de ochtend lekker makkelijk ontbijten!


Eet smakelijk!


48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page