top of page

Mango-Passievrucht-Kwarktaart

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Heerlijk frisse kwarktaart met mango en passievrucht. De zomer op een bordje, is eigenlijk best lekker in de herfst!

Deze gezonde taart kan als ontbijt, lunch of lekker tussendoor. Het bevat geen toegevoegde suikers en de bodem is lekker voedzaam door de ongezouten noten en havermout. De kwark en de noten zorgen ook nog voor een aardige hoeveelheid van de dagelijkse behoefte aan eiwitten. Je kunt dus best een stukje extra nemen.

Je kunt de taart maken met vers fruit, maar diepvries is ook prima. Zorg dan dat het fruit op tijd uit de vriezer wordt gehaald en al ontdooid is voordat je begint.

Deze taart lijkt overigens op een ander recept in een eerdere blog, maar dit recept kan makkelijker vegan en vonden wij lekkerder. Als je de kwark vervangt door plantaardige kwark is de taart vegan.


Wat heb je nodig (voor een grote taart, diameter 24cm)?


250gr (diepvries) mango

Evt 1 verse mango in kleine stukjes voor in de witte laag

250gr (diepvries) passievrucht

1L (plantaardige) kwark

12 gr agar agar

rasp van 1 citroen, sap van een halve citroen

100gr ongezouten noten

150gr havermout

3el (zonnebloem)olie

5 medjoul dadels


Hoe maak je het?


Hak de noten grof, evt met de hakmolen van de staafmixer. Verhit de olie in een pannetje en rooster hierin de noten en havermout voor 5 minuten, op halfhoog vuur. Let op dat het niet verbrand!

Doe dit weer terug in de hakmolen en doe daar de 5 dadels bij. Mix dit nog even goed door, tot de dadels het mengsel wat plakkerig maken.

Doe dan een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en stort de bodem in de vorm. Strijk deze glad met behulp van de bolle kant van een lepel.


Voor de witte laag: zet een pannetje op laag vuur. Doe daar het citroensap en rasp in en verwarm dit langzaam. Als het kookt doe je daarbij 200 ml kwark en 7 gram agar agar. Verwarm dit op iets hoger vuur en roer dit een paar minuten goed door. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten (behalve van de citroenrasp). Doe er dan nog 400ml kwark bij en roer nog een keer goed door. Roer hier evt de stukjes verse mango doorheen. Start vervolgens deze laag op de havermout-noten bodem.


Voor de gele laag: pureer 250gr mango met 400ml kwark glad. Verwarm dan in een pannetje de passievrucht met 4gr agar agar, roer goed door. Doe dan een klein beetje kwark/mango mengsel door de passievrucht en roer goed door. Doe dan de rest van het mengsel erbij en blijf even roeren. Stort dit mengsel dan op de witte laag. Dek het af met een stukje plastic folie en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur. Je kunt de taart ook 's avonds maken en de volgende dag opeten.


Eet smakelijk!



93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page