top of page

Lekker bewegen op vakantie (of thuis)! (Incl. 3 workouts!)


hardlopen op vakantie

Het is altijd goed om veel te bewegen, maar op vakantie is het ook tijd voor meer ontspanning. Echter helpt een beetje bewegen ook om fit en uitgerust van vakantie terug te komen. Daarnaast zou het zonde zijn als je thuis altijd lekker actief bezig bent en je het op vakantie laat versloffen.

Vind je het altijd al lastig om thuis te bewegen en zou je dat vaker moeten doen, dan is je vakantie misschien wel het juiste moment om daarmee te beginnen.

 

Meestal post ik recepten of blogs over voeding, maar met mijn achtergrond als fysiotherapeut, kan ik het niet laten om ook het bewegen en die actieve leefstijl af en toe te promoten:) Dusss, hieronder: lekker bewegen op vakantie (of thuis), inclusief 3 workouts!

 

Allereerst een aantal basis tips om lekker aan je beweging te komen op vakantie (of op elke andere willekeurige dag of locatie):

oefeningen doen op vakantie

1.        Onderbreek het liggen of zitten. Zorg dat je nooit langer dan een half uur (of uur als je net in slaap bent gevallen op je strandbedje) achter elkaar zit of ligt. Ga tussendoor steeds even iets doen, koffie/drankje halen, in de winkeltjes kijken, zwemmen, wandelingetjes maken, enz.

2.        Plan regelmatig een dag in met een activiteit als wandelen, fietsen, hiken, shoppen, stadje bezoeken, enz.

3.        Ben je op een camping met trappen of een appartement met verdiepingen, neem dan altijd de trap.

4.        Doe mee met de sportactiviteiten op de plek waar je bent. Subyoga, pilates in het park, salsadansen, geef je er helemaal aan over. Schaam je dus niet, je kent er toch niemand, dus doe lekker mee!

5.        Probeer je sportritme ook op vakantie vol te houden. En doe je vaak oefeningen in de sportschool of thuis met gewichtjes enz, zoek dan creatieve oplossingen, zoals het gebruiken van een handdoek als matje, flesjes water als gewichten en neem een elastieken band mee van thuis.

 

Hoe zorg je dan voor voldoende sportactiviteiten op vakantie?

Het kan erg verleidelijk zijn om lekker op dat strandbedje te blijven liggen, maar geloof me, je gaat je er niet fitter door voelen. Start de dag dus met een sessie oefeningen, een wandeling of een yoga-workout.

 

Hieronder geef ik je 3 workouts die je heel goed op vakantie (of thuis!) kunt doen en waarbij je je hele lichaam traint. Elke workout duurt ongeveer 15 minuten, dus tijd kan geen reden zijn om het niet te doen!

 

Workout 1:

 

Doe onderstaande oefeningen 5 rondes. Houd elke oefening 30 seconden vol.

 

1.        Squats

2.        Plank

3.        Superman in buiklig

4.        Lunges

 

Meer gevorderd:

 

1.        Jumpsquats

2.        Plank rotations

3.        Superman in buiklig met beide armen en benen tegelijk

4.        Jumping lunches

 

Workout 2:

 

Zet een timer van 15 minuten en doe onderstaande oefeningen zo vaak mogelijk.

 

1.        20x schaatssprongen (op de plaats)

2.        10x push-ups op de knieën

3.        10x sit-ups

 

Meer gevorderd:

 

1.        20x schaatssprongen (op de plaats) met gewichtjes of flesjes water in de handen

2.        10x push-ups op de voeten

3.        15x sit-ups

 

Workout 3:

 

Doe onderstaande oefeningen 5 rondes en zo snel mogelijk achter elkaar.

 

1.        10x burpees met of zonder springen

2.        10x chair/bench/muurtje triceps dips

3.        20x bicycle crunch

 

Meer gevorderd:

 

Zelfde oefeningen, maar sneller achter elkaar!

 

Met bovenstaande tips en workouts kom je fit en energiek van je vakantie terug.

Lees ook deze blog over gezonde voeding tijdens je vakantie!

 

Aanbieding voor na de vakantie!


Kun je na je vakantie wel weer wat (extra) gezondheid gebruiken, dan heb ik wat leuks voor je. Vanaf 9 september krijg je de kans om een maand lang geïnspireerd en gemotiveerd te worden voor een gezonde leefstijl in het ‘Herfst fit en fresh’ programma. In 3 online bijeenkomsten vertel ik je alles over gezonde (meer plantaardige) voeding, hoe dat je niet teveel tijd kost met een beetje planning en voorbereiding, krijg je slimme keukenhacks en inspireren we elkaar met lekkere recepten. Dit groepsprogramma is jouw kans om gezond de herfst in de gaan en om je voedingspatroon blijvend te veranderen óf om het een fijne update te geven.

 

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page