top of page

Gnocchi met groente en ricotta

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Nog meer comfortfood:)

Een hele snelle, makkelijke en gezonde maaltijd. Vegetarisch met veel groente en lekkere romige ricotta. Ricotta is een relatief magere, gezonde, hele jonge kaas en bevat veel goede voedingsstoffen. Echter ook 8,5gr verzadigd vet per 100gr ricotta, dus eet dit gerecht niet elke dag;)

Het bevat verder vrij veel eiwitten, ong 10gr per 100gr. Ook calcium (200mg per 100gr=20%adh) en fosfor (210mg per 100gr=35%adh). Calcium is goed voor de botopbouw, maar heeft ook een rol in bv de hormoonafgifte en bij bloedstolling. Daarnaast bevat ricotta vit A (0,1mg per 100gr=11%adh), goed voor de weerstand en vit B12 (0,3mg per 100gr=11%adh). Vit B12 heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en is een belangrijke vitamine bij het ouder worden. Ook werkt het positief op de aanmaak van rode bloedcellen.


Wat heb je nodig (voor 4-5personen)?

2 pakken gnocchi

250gr winterwortel in kleine blokjes

250gr bleekselderij in kleine blokjes

400gr velderwtjes (diepvries)

1 ui, gesnipperd

250gr ricotta

15gr verse basilicum

2el gedroogde oregano

sap van een halve citroen

peper en zout

evt parmezaanse kaas

evt gemengde sla


Hoe maak je het?

Fruit in een hapjespan het uitje kort aan. Voeg hierbij de wortel en bleekselderij. Bak, al roerende, 6 minuten mee.

Voeg hierbij de erwtjes, oregano, citroensap en wat peper en zout, roer goed door. Voeg een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Laat pruttelen op laag vuur tot de groente beetgaar is. Roer dan de ricotta erdoorheen.

Kook ondertussen de gnocchi. Als deze gaar is dan schep je ze met een schuimspaan uit het water en doe ze bij de groente. Voeg daar een kopje kookvocht bij en roer goed door. Snipper dan de basilicum erdoorheen en roer nog een keer door. Kijk even of de ricotta niet te droog is, voeg evt nog wat vocht toe. Serveer met sla en evt parmezaanse kaas erover.


Eet smakelijk!


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page