top of page

Gebakken rijst met pangasiusfilet in een oosters jasje

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Pangasiusfilet is een erg makkelijk visje. Niet duur en kan (bijna) niet mislukken. Het combineert makkelijk met Oosterse smaken. In dit gerecht wordt hij gesmoord in een heerlijk sausje en gecombineerd met gebakken rijst en lekker veel groente. Door de vis en het ei wat erdoor gaat bevat deze lichte maaltijd ook voldoende eiwitten voor voor of na het sporten!


Wat heb je nodig voor 4 personen?


400gr pangasiusfilet

300gr rijst (witte of zilvervlies)

1 paprika, in kleine stukjes gesneden

1/2 spitskool, fijn gesneden

500gr sperziebonen, uiteinden eraf en in stukjes van ong. 2 cm

2 eieren

uitje, fijn gesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

1/2 rood pepertje (deze zou je ook weg kunnen laten)

3el sojasaus (met minder zout)

1el bruine basterdsuiker

1tl sesamolie

scheutje olijfolie

klontje roomboter


Hoe maak je het?


Kook de rijst volgens de voorschriften op de verpakking gaar. Giet af en laat nog even uitdampen. Kook ook de sperziebonen gaar.

Bak ondertussen in een scheutje olijfolie de uitjes, het pepertje en de knoflook, op middelhoog vuur, in een grote koekenpan (waar een deksel op past) lichtbruin. Doe daar de sojasaus, suiker en sesamolie bij en verwarm dit tot de suiker is gesmolten. Schuif dan de saus naar 1 kant van de pan en doe het klontje boter aan de andere kant, laat dit smelten. Leg de vis dan op de boter en schep de saus op de vis. Doe de deksel op de pan en laat de vis op laag vuur in 8-10 minuten gaar worden.

Bak in een hapjespan, met een scheutje olijfolie de paprika en spitskool nog 5 min. Doe rijst hier dan bij en bak 2 min. mee. Maak dan een kuiltje in het midden van de rijst. Breek hierin de eieren en roer goed tot het ei een beetje gestold is. Roer het vervolgens goed door de rijst heen. Voeg als laatste de sperziebonen toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Je kunt hier evt. nog 2 el sojasaus aan toe voegen.

Serveer de rijst met de vis.


Eet smakelijk!


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page