top of page

Citroen-havermout koekjes

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Van deze frisse citroen-havermout koekjes mag je er best nog eentje extra eten. Ik ben dol op koekjes en moet altijd erg m'n best doen om er niet meer dan één te eten. Meestal lukt dat wel hoor, maar van deze eet ik er soms wel eens eentje (of twee;)) extra. Ze zijn super simpel en als je een standaard voorraad hebt van havermout, meel, kokosrasp, olie en honing, dan kun je deze makkelijk op een doordeweekse dag even tussendoor of 's avonds maken. Dus check je voorraadkast en duik de keuken in!


Het leuke van dit recept is dat je dit recept ook als basis kunt gebruiken voor andere koekjes. Wanneer je bijvoorbeeld de citroenrasp vervangt door chocolade stukje en er wat kokos overheen strooit, dan heb je bounty-koekjes. Varieer dus lekker en laat me vooral weten welke smaken jij het lekkerste vindt!


Wat heb je nodig?


75gr havermout (fijngemalen)

75gr volkoren speltmeel

50gr gemalen kokos

1tl bakpoeder

snuf zout

1tl kaneel

rasp van 1 citroen

4el zonnebloemolie

2el honing of ahornsiroop


Hoe maak je de koekjes?


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de havermout, het speltmeel, de kokos, het bakpoeder, zout en kaneel door elkaar. Voeg hierbij de citroenrasp, olie en honing en mix dit goed door elkaar. Vorm van het beslag balletjes en druk ze een beetje plat op de bakplaat met bakpapier.

Bak de koekjes 15-20 minuten in de oven en geniet ervan!



82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page