top of page

Chocolade cake

Gezonde chocolade-speculaascake, met amandelmeel!

Deze chocoladecake heeft een heerlijke chocolade smaak. Door de amandelmeel heeft hij een fijne structuur en de hazelnootjes maken het lekker knapperig. De zoetmaker is honing. Hier kun je zelf mee variëren of het helemaal weg laten. Dan wordt de smaak wel wat bitterder.

Wist je ook dat cacao goed is voor je hersenen? Het bevat ook veel antioxidanten, zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Dit is goed voor je immuunsysteem en goed voor je hart- en bloedvaten. Je mag van deze cake dus best een stukje extra nemen.

Wat heb je nodig?

100gr amandelmeel

50gr speltmeel

25gr boekweitvlokken/of boekweitmeel

4el honing

4 eieren

3el cacaopoeder

2tl bakpoeder

snuf zout

1el koek- en speculaaskruiden

4el zonnebloemolie (of andere olie)

25ml (plantaardige) melk

handje hazelnoten (of andere noten)


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180graden.

Als je boekweitvlokken gebruikt, maal deze dan even fijn in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer. Meng dit in een kom met amandelmeel, speltmeel, cacao, speculaaskruiden, bakpoeder en een snuf zout.

Meng in een andere kom de eieren, met olie, honing en melk. Voeg alles samen en roer goed door elkaar.

Het is een beetje uitproberen met de melk. Het moet een smeuïg deeg zijn, beetje slap zelfs. Als het te stevig is, dan wordt de cake wat droog.

Hak dan de noten in kleine stukjes. Giet het beslag in een vorm (ingevet, met bakpapiertje op de bodem) en strooi daarover de nootjes. Druk ze ook een beetje in het beslag zodat ze goed blijven zitten. Je kunt er ook voor kiezen om de nootjes (ook) door het beslag te roeren.

Bak de cake dan in ongeveer 25-30 minuten gaar. Hij hoort een klein beetje smeuïg te zijn van binnen.


Eet smakelijk!

21 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page