top of page

Chili sin carne

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Chili sin carne is chili con carne zonder vlees. Of eigenlijk, in dit geval, met vegetarisch gehakt. Smaakt dus ongeveer hetzelfde als chili con carne, waar ik persoonlijk erg fan van ben. Deze smakelijke versie bevat lekker veel groente en bonen en met het vegetarische gehakt zitten er lekker veel eiwitten in deze maaltijd.


Waarom bonen een goed idee zijn?

-Bonen zijn een goede plantaardige bron van eiwitten. En eiwitten spelen een belangrijke rol in je spier onderhoud en opbouw, maar ook in tal van andere processen in je lichaam.

-Bonen bevatten veel vezels die goed zijn voor je darmen.

-Bonen bevatten veel langzame koolhydraten die oa. zorgen voor het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel.

-Bonen bevatten veel vitamines en mineralen, zoals kalium, ijzer en magnesium en veel B-vitamines.


Wat nog goed is om te weten is dat het goed is om, als je gedroogde bonen gebruikt, deze goed (minimaal 24 uur) te weken van te voren. Dit zorgt oa. voor de afbraak van schadelijke stofjes (anti-nutriënten) die in bonen kunnen zitten.


Wat heb je nodig (voor 4-5 personen)?

2 uien, fijn gehakt

2 tenen knoflook, fijn gehakt

200gr vegetarisch gehakt

2 paprika's, in stukjes

2 el Mexicaanse bonenkruiden (Euroma)

2 blikken gepelde tomaten

1 blik kidneybonen

1 blik zwarte bonen

snuf zout en peper naar smaak


Hoe maak je de chili sin carne?

Fruit de ui en knoflook in een hapjespan een paar minuutjes. Voeg het gehakt toe en de bonenkruiden en bak dit 5 minuten aan. Voeg vervolgens de stukjes paprika toe en bak dit 3 minuten mee. Doe daarna de gepelde tomaten erbij en druk deze in stukjes met je spatel. Als laatste voeg je de bonen toe en roer je het geheel goed door.

Zet dan het vuur wat lager en laat dit met de deksel op de pan 15 minuutjes doorkoken. Hierdoor krijgt het geheel meer smaak.

Breng hierna verder op smaak met peper en zout.


Deze chili is heerlijk met wat zelfgemaakte (van volkorenwraps) nachochips, stukjes jalapenos, wat crèmefraîche en geraspte kaas.

De nacho's maak je door volkoren wraps in punten te snijden, te besprenkelen met wat olie en kruiden en deze 10 minuten in de oven te bakken op 180 graden.


Eet smakelijk!



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page