top of page

Carrotcake eierkoeken

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Hoewel we echt proberen zoveel mogelijk gezond te eten, hebben de kinderen, maar ook ikzelf, regelmatig toch echt trek in wat lekkers en dan het liefst in wat zoets.

We bakken regelmatig met fruit en dadels, maar deze eierkoeken zijn ook erg lekker!

Doordat je de eieren heel luchtig klopt lijken ze echt op eierkoeken. Je kunt zoveel suiker toevoegen als dat je zelf wilt en je zou het zelfs helemaal weg kunnen laten. En er zitten ook nog lekker walnoten in EN wortel, waardoor ze echt ook nog goede voedingsstoffen bevatten. Eiwitten, vezels en de caroteen uit de wortels. Caroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Welbekend dat het goed is voor de ogen, maar het is ook een sterke anti-oxidant wat betekent dat het een goede invloed heeft op de cellen in je lichaam.


Wat heb je nodig?

2 eieren

0-20 gram fijne kristalsuiker

1tl vanille-extract

50gr bloem

50gr amandelmeel

25gr havermout

1tl bakpoeder

1tl kaneel

1tl speculaaskruiden

snufje zout

50gr fijn geraspte wortel

25gr walnoten, gehakt


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren met de suiker voor ongeveer 5 minuten zo luchtig mogelijk. Doe het vanille-extract er daarna bij en mix nog heel even door.

Zet dit apart en pak een andere kom. Doe hierin de bloem, amandelmeel, havermout, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en het snufje zout. Roer dit door elkaar. Doe daarna de wortel en walnoten erbij en roer ook dit erdoorheen.

Voeg daarna het eiermengsel erbij en roer dit met een spatel voorzichtig door het wortelmengsel. Roer wel goed, maar niet te lang. Anders sla de de lucht eruit.

Leg dan met een lepel hoopjes op een bakplaat met bakpapier.

Schuif deze in de oven voor ongeveer 10 minuten en bak ze lekker lichtbruin.


En geniet er dan lekker van!!



18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментари


bottom of page