top of page

Bananenbrood met pitten en zaden

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Super lekker bananenbrood met super gezonde zaden en pitten en volkorenmeel. Er zit wel wat suiker is, maar doordat je de bananen eerst roostert in de oven heb je minder nodig. Het is lekker met wat boter of Griekse yoghurt, maakt het nog smeuïger.


Wat heb je nodig?

3 bananen

300gr volkoren speltmeel

2tl baksoda

200 gr gemengde pitten en zaden

5 el havermout

1 tl kaneel

1 tl speculaaskruiden

60 gr bruine basterdsuiker

80ml lichte olijfolie

2 eieren

125ml Griekse yoghurt

Cakevorm met inhoud van ong 900ml.


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster op een bakplaat met bakpapier de 3 bananen ong 20-30 minuten. Tot ze helemaal zwart en zacht van binnen zijn. Ze moeten er papperig uit komen.


Vet de cakevorm in en bekleed de lange zijkanten met bakpapier. Dat zorgt ervoor dat de cake makkelijker uit de vorm komt straks.

Doe in een kom de speltmeel, baksoda, snuf zout, 160gr van de zaden en pitten, de havermout en de kaneel en speculaaskruiden. Mix dit goed door elkaar.


Pel dan de geroosterde bananen en prak deze samen met de suiker door elkaar in een andere kom of bord. Roer hierdoor de eieren, olie en de yoghurt.


Giet dan het bananenmengsel door de meel en roer dit met een vork goed door elkaar tot een dikke massa. Schep dat het beslag in de cakevorm. Bestrooi dit met de overige pitten en zaden.


Zet de cake dan ongeveer 55 min. in de oven op 200graden. Test na die tijd met een houten prikker of het brood gaar is. Als de prikker er schoon uit komt is het brood gaar.


Lekker bij de lunch of tussendoor, eet smakelijk!



57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page