top of page

Amandel-fruit-taartjes

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Soms heb je geen reden nodig om een taartje te bakken. Feestjes moet je toch altijd zelf maken, dus dan kun je dat het beste regelmatig doen. Voor deze taartjes heb je dus geen aanleiding nodig. Ze zijn makkelijk, lekker, gezond en je kunt er heerlijk mee variëren. Als je eenmaal het basisrecept gemaakt hebt, dan kun je in smaak gaan variëren.

De taartjes zijn geschikt voor bij het ontbijt, tussendoor of wanneer je er maar zin in hebt.

De taartjes op de foto maakte ik met passievrucht en met munt en limoen. De meningen verschilden hier welke er lekkerder was. Ik geloof dat de kinderen de passievrucht lekkerder vonden en mijn man en ik de munt met limoen. Ik denk dat framboos, blauwe bessen en/of citroen ook erg lekker zijn!

Waar je rekening mee moet houden is dat je wel een klein beetje vocht toevoegt bij het fruit, anders worden ze snel te droog. De passievrucht bevat bijvoorbeeld wat extra vocht omdat het ontdooid wordt. Bij de munt/limoen heb ik limoensap toegevoegd.


Wat heb je nodig voor de basis (voor 2 taartjes met een diameter van 12cm)?


50 gram amandelmeel

75 gram havermout

2tl bakpoeder

2el ahornsiroop

1 ei

1 banaan


Hoe maak je de basis?


Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de amandelmeel met de havermout en het bakpoeder. Pureer (prak) dan de banaan, samen met de siroop en het ei. Voeg daarna alles samen met roer goed door elkaar.

Voor het munt/limoen taartje:

Neem de helft van het basisbeslag. Hak dan 6 blaadjes munt fijn. Doe deze samen met de rasp van een halve limoen en het sap van een halve limoen bij het beslag. Roer goed door. Giet dit in een vormpje, met bakpapier op de bodem en de zijkanten ingevet.



Voor het passievrucht taartje:


Ontdooi 35 gram passievrucht uit de diepvries. Roer dit door de helft van het basis beslag. Giet dit in een vormpje, met bakpapier op de bodem en de zijkanten ingevet.



Zet daarna de taartjes in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Test even met een houten prikker. Wanneer deze er schoon uitkomt zijn de taartjes gaar.

Serveer met wat extra fruit erbij!


Eet smakelijk, geniet ervan:)




37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page