top of page

Algemene tips om gezond te eten

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021

Soms is het lastig om in een druk bestaan ook nog voldoende aandacht aan je voeding te besteden. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik dat toch doe, om consequent een gezond voedingspatroon aan te houden. Nou, dat lukt mij ook niet altijd. Maar balans en regelmaat is de sleutel. Je kunt echt weleens (een paar dagen) zondigen, of gewoon, zonder na te denken, genieten van minder gezond eten.

Als je echter een goede basis hebt, dan kun je daar makkelijk weer naar teug. Dat probeer ik mijn kinderen ook mee te geven. Dat bijvoorbeeld snoepen af en toe prima kan, maar dat hier keuzes in zijn en dat de basis gezond moet zijn.

Hieronder een aantal tips:

*Eet zoveel mogelijk vers, dus geen pakjes en zakjes.

*Eet (en drink!) zo min mogelijk suikers. En als je suikers eet, eet dan natuurlijke en geen toegevoegde. Wij drinken bijvoorbeeld nooit puur sap uit een pak. Ook geen icetea green. Doe altijd half sap en half water als je dit neemt. Je went hier echt aan. Water, (kruiden) thee en (beperkt) koffie zijn uiteraard beter.

*Maak een weeknemu en haal de boodschappen hiervoor op 1 moment in huis. Ik maak zelf in het weekend een menu voor maandag t/m vrijdag. Dit zijn gezonde maaltijden met voldoende groente, 1-2x per week vis, 1-2x per week vlees, de rest vegetarisch en vaak iets op basis van bonen en/of kikkererwten.

*Zorg dat je een aantal vaste gezonde gerechten hebt waar je op terug kunt vallen. Een pasta is makkelijk te maken met veel groente en wat tomatenblokjes, op een dag dat je weinig tijd hebt.

*Denk in het weekend of een vrije avond ook al na over tussendoortjes. Maak in het weekend bijvoorbeeld een bananencake, koekjes obv banaan of snoepballetjes van dadels/zaden/cacao. Dit is voor jezelf en de kinderen gezond en voedzaam in het geval van acute honger.

*Zorg voor voldoende snackgroente en fruit in huis. Komkommer, tomaatjes, worteltjes, paprika's, enz En humus, om te kunnen dippen!

*Leer jezelf gezonde pannenkoekjes bakken. Hier kun je extra groente en fruit in verwerken. Doe hierbij eieren en volkoren meel of havermout en je hebt een snel voedzaam ontbijt of lunch.


Nogmaals, leg een gezonde basis en dan maakt een keer iets anders eten niet uit.

Stuur me een bericht als je meer wilt weten of een advies op maat wilt!


Succes!


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page